Salda Gölü

Salda Gölü


Salda Gölü, Burdur’un yaklaşık 64 km batısındadır ve Yeşilova ilçe sınırları içinde yer alır. Türkiye’nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip göllerinden  biridir.

Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metre olup yüz ölçümü 44 kilometrekaredir. Göl, yaz ve kış mevsimlerinde turizm hareketliği yoğun olan Antalya-Denizli- Pamukkale tur güzergâhında bulunur. Ormanlık tepelerle ve ovalarla çevrili tektonik bir göldür.  Derinliği bazı yerlerde 185 metreyi bulur. Güney cephesinde bulunan Sultan Pınar suyu burayı bir mesire yeri haline getirmiştir.

Salda Gölü, kumsalı, turkuaz rengi ile eşsiz manzarası, tertemiz doğası, ormanları ve kamp yerleriyle alternatif tatil imkânları sunan, doğanın en cömert olduğu alanlardandır. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapar. Salda Gölü yelken, kano, rüzgâr sörfü, foto-safari, göl turu, balık avcılığı, sualtı dalış, yüzme vb. imkânlar sunmaktadır.


kaynak:kulturportali.gov.tr

İlginizi Çekebilir
  • Isparta'nın Gülleri
    Gülcüzade İsmail Efendi’nin ilk ticari girişimi dokumacılık olmuş, çeşitli ustalardan aldığı bilgilerle kurduğu dokuma tezgahları sayesinde bu mesleğin Isparta ve Burdur çevresinde hızla yayılmasını ve bir çok kişinin bu mesleği öğrenmesini sağlamıştır
  • Egirdir Ada
    Gölde, Eğirdir’e bir karayoluyla bağlanmış bulunan iki küçük adacık bulunmaktadır. Birincisi Can Ada, ikincisi ise Yeşilada’dır.
  • Isparta Gezilecek Yerler
    Isparta Gezilecek Yerler Hakkında Bilgi
Whatsapp Telefon